30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек

26.09.2018 о 16:03 | Категорія: Новини

“Щорічно 30 вересня ми відзначаємо цей день з бажанням найширше відкрити двері наших бібліотек для усієї громади, хочемо показати найбільші бібліотечні цінності і скарби, сподіваємося почути схвальні відгуки про нашу роботу, побачити захоплені очі від нової інформації, нових послуг і сервісів, нових читальних залів та усіх принад, що їх готує та спроможна надати бібліотека. Адже ми справедливо вважаємо, що бібліотека потрібна кожному – і тому, хто потребує тиші біля книжкової полиці, і тому, хто хоче миттєво знайти відповідь на болюче питання, і тому, хто бажає розібратися у науковій дилемі, політичній колізії чи віднайти соціальну справедливість.

Листівка_2018

Бібліотеки справді такі! Єдині, де безкоштовно, без огляду на вік, уподобання чи віру кожен отримає відповіді на свої питання. Тут справдяться очікування, тут можна зустрітися з друзями, провести час у колі однодумців, подискутувати, навчатися мов чи малюванню, навіть спробувати писати книжки. Девіз УБА цього року «Бібліотек@: все тут, всі тут!» реально віддзеркалює можливості бібліотечного життя, де минуле говорить з майбутнім, де кристалізуються ідеї, народжуються нові теорії, формується громадська думка та є можливість дізнатися правду про все на світі! Головне – вміти це робити, а ні – то бібліотекарі допоможуть!”

 З привітання Президента Української бібліотечної асоціації Ірини Шевченко.

(повний текст привітання читайте ТУТ)

Приєднуємось до привітань на адресу  працівників бібліотек – безцінного осередку  з  віками накопиченим  людським досвідом і знаннями. Бажаємо вам, колеги, усіх благ, уваги шанувальників читання, добра і благополуччя!

Зі святом бібліотек!

Цікаві факти та посилання

Сьогодні в Україні налічується близько 40 тисяч бібліотек. Серед провідних — Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого, Національна парламентська бібліотека УкраїниНаціональна бібліотека України для дітейНаціональна історична бібліотека УкраїниДержавна науково-технічна бібліотека України та інші.

Кількість бібліотечних працівників перевищує 52 870. Послугами книгозбірень користуються понад 17490 тисяч читачів.

Коментарі закриті.