5 книжок про матерів та стосунки з ними

11.05.2018 о 17:24 | Категорія: Новини

У календарі свят для мами визначений особливий день, який святкується в Україні у другу неділю травня. Офіційне державне свято День матері встановлене в 1999 році. Святкування стало популярною і доброю сімейною традицією.

Що подарувати мамі? Любов, повагу, вдячність і гарну книгу, яка допоможе висловити наші найтепліші почуття. Яку саме? Ось 5 цікавих книжок про материнство.

«Прості речі. Вісім розмов з Адою Роговцевою»

Усі ми знаємо Аду Роговцеву як неймовірно талановиту актрису театру та кіно. Проте, як і в кожної визначної особистості, в неї є та сторона життя, яка іноді може аж занадто цікавити публіку – сторона особиста, приватна. І якщо багато хто може і вміє приховувати її, то точно не Роговцева. Адже як зазначає Андрій Курков у передмові до видання: «Я не знаю іншої людини, яка так не вміє, наче навіть не хоче охороняти свій власний приватний світ».  Це книга-діалог між Адою та Тетяною Терен і Анною Липківською. І, звісно, те, що не може не привернути увагу – стосунки видатної акторки з дітьми, яким присвячений окремий розділ книжки.

«Чоловік, який вирощував комети» Анджели Нанетті

Неймовірно чуттєва книжка, яка зазирає у всесвіт маленької дитини – хлопчика Арно, який чекає на комету, що має здійснити його найзаповітнішу мрію – повернення тата. Хлопчик живе зі своєю гарною-прегарною мамою Міріам (яку він дуже любить) та молодшим братом. Мама створила в уяві сина дивовижний світ, в якому важливе місце належить чуду. Тому для неї і для Арно так важливо щоразу, коли на небі з’являється перша зірка, загадувати бажання…

«Дженні Герхардт» Теодора Драйзера

І знову про жінку, яка має виховувати дитину самостійно. Адже чоловік, від якого завагітніла Дженні Герхардт, помирає. Сіль історії в тому, що вони не встигли навіть одружитися. У житті цієї жінки буде троє дітей. І одну дитину вона втратить занадто рано. Смерть рідних, зрада, бідність провокують зміни в образі головної героїні. Проте, не маючи іншого сенсу життя, вона не опускає руки, а знаходить його у вихованні дітей.

«Мене звати Люсі Бартон» Елізабет Страут

Книга про важливість стосунків між матір’ю та дитиною. Люсі – головна героїня роману – письменниця, яка має двох доньок. Проте є «але». Вона страждає від нестачі спілкування з матір’ю, яка відчуває те ж саме. Вони роками не спілкувалися, але коли Люсі потрапляє до лікарні, настає час зустрітися знову. Бідняцьке дитинство, сповнене психологічних травм, нездатність проявити слабкість у потрібний момент. Що ще віддалило доньку від матері?

«Мед для мами» Івана Малковича

І на останок треба згадати дитячу книжечку зі зворушливою історією. Вона про любов і турботу. Малесенький зайчик вирушає у велике місто, щоб знайти ліки для своєї хворої матусі. І найліпші ліки для цього – звісно ж, чай із медом! Треба додати, що книжечка має неймовірні ілюстрації, зроблені Софією Ус. Обов’язково до прочитання дорослим, які забули, що таке дитинство.

Джерело: “Друг читача”

Коментарі закриті.