Марія Волинська – поетка Майдану

12.01.2018 о 19:33 | Категорія: Новини

Сьогодні відвідувачі нашої бібліотеки мали дуже цікаву зустріч – свої поезії, заряджені неймовірно позитивною енергетикою нам читала Марія  Волинська – прекрасна жінка з гарячим українським серцем і чистим поетичним голосом.

DSC_2053

Пані Марія – уродженка села Четвертня Маневицького району. За фахом – вчитель математики, була директором Четвертнянської та Гораймівської середніх шкіл та Гораймівським сільським головою, причому – два терміни. Марія Іванівна – активна учасниця Революції Гідності. Її палке патріотичне слово в ті буремні дні звучало з трибуни Майдану. Дух Майдану, прагнення українців до правди  й свободи, запах вогню, диму і крові зберегли її поезії.

DSC_2055

Події і реалії нашого життя останніх років  – протистояння влади й народу, війна на  Сході держави, геройство українських вояків – знаходили своє відображення у все нових віршах, які склали поетичну збірку «Майдан: до і після». Поезії пані Марії наповнені душевним болем,  любов’ю і вірою в перемогу добра і правди. Написані душею, проходять вони і через душі тих, хто їх слухає, або читає.

DSC_2066

Не залишить нікого байдужим і книга Марії Волинської «Спалах вічності», присвячена воїнам-уродженцям Маневицького району, які загинули, захищаючи цілісність нашої держави. Це – наші Герої, якими ми маємо пишатися і завжди пам’ятати.

Попри всезагальну розгубленість через тяжкі часи, пані Марія випромінює оптимізм і навіює його присутнім, як і гордість за наш красивий і сильний духом народ, любов до всього рідного, впевненість у нашій перемозі, віру в Боже заступництво. Підтвердженням цих вічних істин став завершальний акорд нашої зустрічі – віночок колядок і віншувань від аматорів сцени Ковельського району.

DSC_2063

 

Коментарі закриті.