XVI поетично-мистецьке свято «Лісова пісня»

01.08.2017 о 18:28 | Категорія: Оголошення

5-6 серпня 2017 року в м.Ковелі та урочищі «Нечимне» Ковельського району відбудеться поетично-мистецьке свято «Лісова пісня»

Воно започатковане з ініціативи Волинської обласної організації НСПУ з метою привернути увагу влади та шанувальників творчості Лесі Українки до місць, які колись надихнули нашу геніальну землячку на написання безсмертної «Лісової пісні».

  Програма

5 серпня покладання квітів до погруддя Лесі Українки в Колодяжному Ковельського району та до пам’ятника поетесі в Ковелі. Відвідування Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки, участь у традиційній мистецькій годині в «сірому» будиночку Косачів.

В Ковельській центральній районній бібліотеці  o 18.00 відбудеться зустріч гостей свята з творчою інтелігенцією міста й району.

 6 серпня о 12.00 годині в урочищі Нечимному за Скулином відбудеться традиційне мистецьке дійство у виконанні акторів Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т.Г.Шевченка, дитячої фольклорної студії “Жайворонок” під керівництвом Тетяни Ціхоцької, фольклорних колективів Ковельщини. Виступи поетів.

Гості фестивалю:

Олександр Гордон директор будинку письменника Національної спілки письменників України, заступник голови спілки;

В’ячеслав Медвідь письменник, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка;

Аксана Спринчан – білоруська письменниця, директор Поетичного театру «Арт.С»;

Яраш Малішеускі – білоруський музикант, історик, літератор;

Олександр Смик – бард;

Тетяна Винник – письменниця, головний редактор пригодницького журналу для дітей «Крилаті»;

житомирські, рівненські, волинські літератори.

 Організатори: Волинська обласна організація Національної спілки письменників України, управління культури Волинської облдержадміністрації та відділ культури Ковельської райдержадміністрації.

Коментарі закриті.