Літературна вітальня

30.06.2017 о 17:40 | Категорія: Новини

У нашій бібліотечній літературній вітальні вкотре зустрілися старі й нові друзі, добрі знайомі – щоб почути щире рідне слово і поділитись думками, хоч на часину піднятися над буденним і підживити серце добрими почуттями. А запросив нас усіх о. Іван із с. Колодяжне, щоб разом відзначити гарну подію – вихід у світ третьої збірочки його віршів з промовистою назвою «Душпастир».

DSC_1296У нашому шаленому збуреному світі вже мало хто дослухається до голосу душі. Хіба що поети. Та ще – священики, які покликані скеровувати наші душі від зневіри й сум’яття – до світла. О.Іван – священик, який звертається до своїх співгромадян схвильованим поетичним словом. У його віршах ми чуємо голос батька, друга, громадянина – і водночас – духівника. Поезії о. Івана – то щирі, сердечні молитви.

DSC_1313Відчувати Божу присутність в собі, бачити Божу дитину у ближньому, берегти красу Божого світу – щоб стати гармонійною особистістю і творити довкола себе простір любові – цього навчає о. Іван своїх парафіян, а також учнів Школи гармонійного розвитку при Союзі українок Ковельщини. Він задає духовну тональність на недільних зустрічах товариства «Творчий світ», яке об’єднало талановитих, закоханих у поетичне слово жителів Ковельщини.

DSC_1331Батько, вчитель, духовний наставник – у всіх цих іпостасях о. Іван подає приклад правдивого служіння Богові й людям. Його мудре, молитовне, поетичне слово часто лунає на літературно-мистецьких заходах нашої книгозбірні, тому ми називаємо о. Івана нашим бібліотечним волонтером. Нині, у важку для країни годину могутній волонтерський рух показав силу і характер нашої нації. А священики стали і волонтерами, і капеланами. Серед них – і о. Іван, який пропускає через серце трагічні події нашого часу.

DSC_1365З вітальним словом зверталися до о. Івана священики о. Володимир з Волі Ковельської, о. Василь з Мощеної, о. Андрій з Голоб, вчитель ЗОШ с. Дубове Наталія Тхоржевська, (автор передмови до збірки «Душпастир»), керівник волонтерського підрозділу «Вбережу» Ігор Верчук, учасники «Творчого світу» Віра Семеній та  Олена Мокроусова, лірик і філософ Анатолій Семенюк.

DSC_1283Поезії о.Івана читали: Олена Місюра з Доротищ, Марія Куцова та  Соломія Оринчак з Ковеля, Оля Тарасюк та Олег Ксьондзик з Любитова. Зачарували присутніх духовні пісні у виконанні о. Василя. Всі присутні зичили шановному автору здоров’я і Божого благословення, щоб його  поетичне слово і надалі було зброєю миру і добра.

DSC_1383

Коментарі закриті.