Веселий Великдень на Ковельщині

19.04.2017 о 12:46 | Категорія: Некатегоризовано

  Незабутні пасхальні канікули провели на Ковельщині діти з Донеччини. Жили вони в сільських сім’ях, спостерігали за останніми приготуваннями великої суботи, відвідали святкові всенічні, знайомилися з волинськими звичаями й обрядами, частувалися, спілкувалися з ровесниками.

1 1492611143_34896

 Останній перед від’їздом день минув за насиченою пізнавально-розважальною програмою. Гостинно зустрів їх наш чудовий Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки, познайомив з життєвим та творчим шляхом геніальної української поетеси. Родзинкою екскурсії був виступ дитячого фольклорного гурту «Веретенце» із села Уховецьк. В смт. Люблинець діти відвідали храми та Школу мистецтв, вихованці якої підготували для гостей святковий концерт.  Заняття з плавання у басейні додало веселощів і позитиву.

15_04_cdo6

 Долучилася до прийому гостей і наша бібліотека – майстер-класом  із писанкарства. З задоволенням знайомилися юні з прадавнім українським мистецтвом, довідувалися про нехитрі секрети ремесла, старанно виводили на яйці таємничі знаки-символи, тішилися витворами своїх рук. Готові писанки-сувеніри повезли додому, а ще дістали в подарунок писачки – з надією написати свої маленькі шедеври до наступних великодніх свят. Хай щастить вам, юні друзі! Нехай запанує в нашому спільному домі довгожданий мир!

Коментарі закриті.