Усмішка – мій щит і меч!

04.04.2017 о 14:10 | Категорія: Новини

   Гумор – наш рятівний круг на хвилях життя, яскрава риса характеру українського народу. Здавна славиться він своїм гострим словом, яке то відсвічує легкою і добродушною посмішкою, то виграє лукавим жартом і влучним дотепом, то дошкуляє гострою і колючою сатирою, то бринить гірким сміхом крізь сльози. На крутих шляхах історії України  гумор завжди був невичерпним джерелом сили духу народу, супроводив його працю і боротьбу, мальовничі обряди та свята, дозвілля й щирі товариські бесіди.

DSC_0974 DSC_1023

  Добрий жарт, весела посмішка, цікавий анекдот сприяють створенню гарного настрою. А коли це все обрамлено в красиву поетичну форму, тоді це дійсно стає святом гумору. Саме таке свято подарував  нам поет-гуморист Віталій Лихобицький, який презентував землякам свою збірку віршів та байок «Життя як анекдот», поповнивши скарбницю народного гумору влучними та дотепними новотворами на злободенні теми. «Улюблені» герої автора – хапуги, бюрократи, підлабузники, ледарі, кар’єристи – ожили у виконанні чудових читців, які перетворили презентацію книги на справжнє театральне дійство.

   «Гумор – не дар розуму, це – дар серця», – ці слова німецького письменника Людвіга Берне можуть стосуватися і нашого автора, бо він уміє бачити в сірих буднях не тільки проблемне й сумне, а й веселе, смішне, кумедне – і дарувати тим, хто поряд, усмішку, гарний настрій і оптимізм.

DSC_0970 DSC_1036

    Шанувальники таланту Віталія Лихобицького, серед яких – Ніна Горик і Микола Вельма, Віра Семеній і Марія Батраченко, Іван Сидорук і Анатолій Семенюк, зичили йому бути завжди при міцному здоров’ї і в доброму гуморі, надихати своєю творчістю інших, не спочивати на лаврах, а радувати нас новими шедеврами.

    Кажуть, що сміх є найкращими ліками і навіть продовжує життя. Тож, шановні й вельмишановні, хай кожен наш день розквітає усмішками! Смійтеся на здоров’я, незважаючи на всі кризи і негаразди. І нехай усім нам усміхається доля!

 

Коментарі закриті.