Вечір поезії та музики

27.02.2017 о 16:23 | Категорія: Новини

«Заграй, заграй, дай голос мому серцю» Леся Українка

Вона ішла по життю, дивуючи сучасників яскравим талантом, високим інтелектом, незламним духом, – геніальний поет, «жінка, вища своєї слави». Дві провідні зорі світили їй «через тумани лихі» –  Поезія й Музика. Обдарована здатністю сприймати світ через призму мелодій, вона чула їх скрізь: у шумі морських хвиль, у леготі весняної ночі, у шелесті трав, у буянні лісової стихії… Найсильніші життєві  враження, що лунали в її душі акордами радості й смутку, згодом давали поетичні сходи. Пісня, мелодія, гармонія – ці образи стали в Лесиних поезіях символічними, втілюючи в собі одухотвореність і красу. Кожен її вірш – це пісня, лиш прислухайтесь – почуєте її голос – то тихий, ніжний, то дзвінкий, бадьорий, схвильований, пристрасний, тужливий…

DSC_0715Можливо, новими гранями зблиснула поетична спадщина Лесі Українки для багатьох учасників вечора поезії та музики «Заграй, заграй, дай голос мому серцю», що відбувся в центральній районній бібліотеці. Жінка-воїн, незламна і мужня, зверталась до нас крізь століття, щоб і в найтемніший час ми пам’ятали про сонце.  

DSC_0723 Омріяний край, земний рай, що зветься Україною, – наскрізна тема у творчості Лесі Українки. Тут її пісня озивається луною у кожній живій душі. Тож вона знову незримо була поміж нами, торкала струни наших душ, щоб нагадати: є на світі прекрасні речі, що примушують сильніше битися наші серця, – музика і поезія.

DSC_0741Незабутнє свято, піднесений настрій створили для нас професіонали та аматори сцени. Непроминальну поезію Лесі Українки читали Каріна Сачук, Інна Вознюк, Олена Місюра, учасниці драмгуртка «Дивослово» (Палац учнівської молоді, керівник Р. Чарнюк) Вікторія Марцинюк та Марія Куцова. Прекрасну музику нам подарували справжні віртуози – Валентина Скрипіна, Галина Оксіюк, Оксана Мизовець, Андрій Мигуля, Юрій Заворотинський та камерний оркестр «Квінта» під керівництвом Тетяни Корнєвої.

DSC_0737  DSC_0727

Коментарі закриті.