Літературне суцвіття Волині

09.02.2017 о 19:24 | Категорія: Новини

 Сьогодні ковельчани мали нагоду поспілкуватися з творцями нової української літератури – до нас завітали члени Волинської організації Спілки письменників України – поет-перекладач Олена Криштальська, письменник і видавець Микола Мартинюк, поет, прозаїк Надія Гуменюк, голова письменницької спілки Волині Ольга Ляснюк, поет і журналіст Сергій Цюриць.

DSC_0542Кожен із них – неповторна творча особистість, а об’єднує їх те, що всі вони є авторами літературного альманаху «Світязь», який уже 25 років засвідчує «літературний набуток, духовний потенціал, історичну спадкоємність письменницьких традицій» Волині.

DSC_0552Організатором його є незабутній Василь Гей, щедро наділений поетичним даром і талантом людяності. У передмові до першого випуску «Світязя» він благословив збірку такими словами: «Природна краса Волині, її джерела напоїли снагою не один літературний талант… Незглибима криниця народної пісні та мови, щедрі земля  й народ на одержимих, талановитих людей. Свідченням такої щедрості є і цей збірник, що представляє читачам кілька десятків поетів, прозаїків, журналістів, чия творчість стає невід’ємною частиною історії Волині. Вірші, оповідання, статті, вміщені тут, розповідають про час і про людей, зігріті думками й почуттями авторів, котрі щиро прагнули краплями свого слова впасти на ваші, дорогі волиняни, душі, збудити в них відгуки і сподівання на добро».

DSC_0549Гості презентували новий випуск альманаху «Світязь», читали поезії, фотографувались із шанувальниками, відповідали на їх запитання й дарували автографи.

DSC_0604

Коментарі закриті.