10 січня починається реєстрація на пробне ЗНО!

10.01.2017 о 18:10 | Категорія: Оголошення

1365419617_probne-testuvannya-1З 10 січня починається реєстрація на пробне ЗНО для абітурієнтів з української мови та літератури та ще одного предмета за вибором.

Зареєструватися для участі у пробному ЗНО можна в Інтернет-центрі бібліотеки на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти. Реєстрація триватиме з 10 до 31 січня 2017 року, йдеться на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Кожен зареєстрований учасник може взяти участь в одному із запропонованих в той чи інший день предметів за вибором, згідно з графіком проведення:

1 квітня 2017 року відбудеться пробне зовнішнє оцінювання з української мови і літератури.

8 квітня – з інших предметів (історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської, іспанської, німецької, російської, французької мов).

Нагадаємо, участь у пробному ЗНО є платною послугою для учасників. Вартість тестування для одного учасника визначає кожний регіональний центр оцінювання якості освіти окремо.

На сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти йдеться, що сума сплати становитиме 129 гривень.

Також МОН затвердило програми ЗНО-2017.

Уже можна ознайомитися із основними темами з української мови і літературиісторії Україниматематикибіологіїгеографіїфізикихімії.

Майбутні абітурієнти також можуть дізнатися, що увійде до зовнішнього незалежного оцінювання з іноземних мов у 2017 році.

Раніше йшлося, що у 2017 році вступники подаватимуть 7 заяв до вищих навчальних закладів на 3 спеціальності.

Таким чином відбудеться скорочення кількості заяв у порівнянні з минулорічною вступною кампанією. Раніше можна було подавати до 15 аплікацій на 5 спеціальностей, без обмежень у кількості ВНЗ.

Вступ до вишів відбуватиметься за результатами сертифікатів ЗНО 2016 та 2017 років. Для вступу в університети обов’язковим буде сертифікат з української мови та літератури.

У 2017 році вступники із Криму та Донбасу вступатимуть за окремими квотами. Також особливості вступу передбачено для пільгових категорій – інвалідів, дітей сиріт, учасників АТО.

Коментарі закриті.