1 грудня – День боротьби зі СНІДом

30.11.2016 о 13:50 | Категорія: Новини

Всесвітній день боротьби зі СНІДом вперше відзначався 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я. Із того часу Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається щорічно. Головна мета Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом — звернути увагу суспільства на цю проблему.

За даними ООН, поширення епідемії СНІДу у світі в цілому сповільнилися. Натомість в Україні, серед країн Східної Європи і Центральної Азії ступінь поширеності ВІЛ/СНІД найвищий, серед дорослого населення він становить 1,1%. Щодня в Україні реєструється 48.5 випадків захворювання ВІЛ-інфекцією. Також в Україні зростає кількість ВІЛ-інфікованих жінок. Проблема епідемії ВІЛ/СНІД в Україні, незважаючи на зусилля державних, неурядових і міжнародних організацій, залишається надзвичайно гострою. Масштаби епідемії продовжують збільшуватися, що свідчить про недостатність профілактичних заходів.

Люди прагнуть дізнатися якомога більше нової і свіжої інформації про СНІД, профілактики цього страшного захворювання, способи зараження та інше. Ще дуже велика частина населення розвинених країн як і раніше вважає, що ВІЛ-інфекція передається при кашлі, чханні, через укуси комах…

Пропонуємо викладку потрібних матеріалів та літератури на дану тематику в читальній залі нашої  бібліотеки (на фото).

imag3574-%d0%ba%d0%be%d0%bf%d0%b8%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%82%d1%8c

Без особистого внеску кожного з нас неможливо ефективно протистояти поширенню цієї страшної хвороби. Цей особистий внесок –  в прихильності до здорового способу життя, збереженні вірності своєму статевому партнеру, відмові від вживання наркотиків,  в милосерді та співчутті до тих, хто вже хворий.

Коментарі закриті.