До всього маю справу у житті!

20.09.2016 о 17:48 | Категорія: Новини

Бібліотечна літературна вітальня частенько збирає ковельчан на щиру розмову, цікаве спілкування із непересічними особистостями, які творять простір любові, свободи, правди, віри і оптимізму. Цього разу ми запросили своїх гостей на зустріч з поетом і волонтером Василем Марчуком. Його непідробна щирість, бажання служити людям та тверда громадянська позиція викликають повагу й симпатію. Народився Василь на Ковельщині, здобув три освіти: технічну, економічну й музичну, відтак працював у кожному з цих напрямків і має гарні здобутки. Але, напевно, його життя було б неповним, якби не було в ньому творчості.

dsc_9370-%d0%ba%d0%be%d0%bf%d0%b8%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%82%d1%8cdsc_9365-%d0%ba%d0%be%d0%bf%d0%b8%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%82%d1%8c Творчість – це одне з імен людського щастя. Це не фізична, і навіть не розумова праця. Це праця серця, містичне дійство, розмова з Богом, котрий створив нас за своїм образом та подобою – творцями. Сам процес творення приносить людині насолоду, втіху, які передаються іншим, викликаючи в них піднесений стан душі, здивування, захоплення, радість.

Пан Василь має дві чарівні музи – Поезію й Пісню, від яких черпає натхнення і дарує його людям. І хоч він не є професійним поетом, хоч поки що вийшла одна невеличка його збірочка – «Життєвий слід», хоч вірші його аматорські, проте вони щирі, наповнені сердечним теплом, а тому хвилюють і будять добрі почуття.

На життєвих дорогах він зустрічає таких же ентузіастів, закоханих у рідне слово й пісню, і в їх творчій співдружності народжуються чудові музичні перлини. Це – співавтори його пісень львів’яни Василь Грінчук та Степан Петрусь і їх виконавці – ковельський співочий гурт «Поліський дивоцвіт» (керівник – Олег Корнелюк), учасником якого п. Василь був багато років.

dsc_9387-%d0%ba%d0%be%d0%bf%d0%b8%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%82%d1%8c dsc_9374-%d0%ba%d0%be%d0%bf%d0%b8%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%82%d1%8c

Сьогодні у наш спільний дім прийшов ворог підступний і лукавий, його бог – війна. Далекий від розуміння творчості, він уміє тільки руйнувати і нищити. Він убиває надсучасною зброєю і облудним словом. Але ми знаємо, що переможемо, бо правда на нашому боці, а значить – і Бог. Сьогодні ми всі по можливості допомагаємо нашим захисникам – з любов’ю до них збираємо одяг, ліки, консерви, плетемо камуфляжну сітку, а головне – вчимося співчувати, об’єднуватись і бути громадянами своєї країни. Напевне, найкращі серед нас стали волонтерами. Один із них, Василь Марчук, своїм поетичним словом сіє зерна любові й патріотизму в серцях людей, молиться за мир і перемогу. Щойно він повернувся з чергової поїздки на Схід, під час якої разом з командою однодумців (Ігор Верчук, Сергій Козуля, Світлана Мирвода) виконував свою культурно-просвітницьку місію, додаючи сили й снаги нашим воякам та місцевим жителям.

Емоційну, схвильовану розповідь про зустрічі з нашими патріотами з цікавістю слухали старшокласники ковельських шкіл, всі присутні. Чудова громадянська лірика, запальні мелодії, прекрасне виконання подарували всім гарний настрій, гордість за свій народ, віру в нашу перемогу. Анатолій Семенюк, ініціатор цієї зустрічі, привітав п. Василя зі вступом до спілки незалежних волинських письменників – Ліги українських письменників ім. Павла Чубинського.

Такі завзяті, небайдужі, красиві люди, як Василь Марчук, запалюють своїм прикладом, міняють нашу свідомість, формують громадянське суспільство. На його адресу прозвучали слова вдячності від друзів, однодумців, членів «Союзу українок» та ГО «Майдан гідності», побажання успіхів та Божої опіки, чудове Многоліття у виконанні «Поліського дивоцвіту» та всіх учасників свята.

Ольга Бичковська, бібліотекар

Ковельської центральної районної бібліотеки.

Коментарі закриті.