«Безсмертна слава лицарів Крут»

29.01.2016 о 15:05 | Категорія: Новини

Крути – слава і смуток України. Студентське військо, озброєне лише святою любов’ю до краю, поклало початок відновленню збройної боротьби нашої нації за свою Незалежність. Юні герої загинули, врятувавши честь свого народу, давши приклад для наступних поколінь борців – повстанців Холодного Яру, вояків УПА. Їх подвиг сколихнув совість і серце народу, який мав усвідомити: Росія завжди нищила і нищить українців. Вони виконали велику місію, яка мала підняти цілу націю на боротьбу із північним ворогом.

IMG_7606 (Копировать) отець Василь (Копировать)

Борців за волю України, що в розквіті духовних і фізичних сил впали в страшному бою під Крутами, вшанували годиною пам’яті «Безсмертна слава лицарів Крут» в Ковельській центральній районній бібліотеці студенти ковельських промислово-економічного та медичного коледжів, представники старшого покоління.  Переживаючи щоразу трагедію трьох сотень юнацьких життів, ми відзначаємо не річницю поминок, а день перемоги духу, яких мало в історії людства.

Будьмо ж гідні подвигу героїв, що з вірою і надією дивляться на нас із високих небес. Щирим серцем, знаннями, творчістю, працею будуймо українську державу, утверджуймо і боронімо свою Незалежність.

 

Коментарі закриті.