«Здоров’я — це ще не все, та без нього все інше не варте нічого»

17.02.2016 о 14:57 | Категорія: Новини

Untitled-1 (Копировать)Ще тисячу років тому батько медицини Авіценна стверджував: “Головним скарбом життя є не землі, що ти завоював, не багатства, що у тебе в скринях, а здоров’я, і щоб його зберегти, потрібно багато знати”. Саме з цією метою – озброїти нас знаннями про найбільш поширені захворювання та ситуації, що потребують лікування, про те, як ми можемо допомогти собі самі, – кандидат медичних наук, відмінник охорони здоров’я, лікар вищої категорії ковельчанка Любов Карасовська написала книгу «Домашня медична енциклопедія», (в співавторстві з сином, лікарем-терапевтом Віталієм Карасовським). Невелика за об’ємом, вона містить безліч корисних порад про те, як просто і з мінімальними затратами поправити здоров’я. Це справжній підручник для нашої самоосвіти – зручний для користування, матеріал чудово розміщений, читається легко, все зрозуміло.

Думками та враженнями про нову книгу поділились її перші читачі – на презентації, що відбулась у центральній районній бібліотеці. Залу заповнили колеги-медики, пацієнти, друзі авторів, молодь – студенти медичного коледжу – шанувальники щедрого людського та професійного таланту Л.Карасовської. Теплу дружню атмосферу творили прекрасні почуття – щирої вдячності, захоплення і поваги. Здається, всі присутні були під чаром цієї непересічної особистості. Півстоліття лікарського стажу, три десятиліття викладацької праці у Ковельському медичному училищі – такий вагомий її внесок в охорону здоров’я жителів нашого міста. За невтомний труд, за любов до людей і багаторічне служіння їм доля посилає Любові Федорівні поважний вік, зберігши красу і жіночність, енергійність, прагнення працювати на користь громади. Як людина небайдужа, вона переймається нашими спільними проблемами, вболіває за нашу духовність, культуру, мову. Свою мудру думку і громадянську позицію не раз висловлювала на сторінках газети «Вісті Ковельщини». Усе життя Любов Федорівна по крихтах збирає знання. З великою пошаною ставиться до книги як до скарбниці знань і досвіду, як до матеріального втілення людського інтелекту і пам’яті роду. А відтак постала перед нами у новій іпостасі – як автор ряду цікавих і різнопланових книг. У 2008 та 2012 рр. вийшли історико-публіцистичний нарис «Вілька Радошинська – наша колиска, Байківці – наша надія» та спогади «З клятвою у серці». Її нова праця, в якій зібрані набуті знання і досвід, – чудовий подарунок ковельчанам, який багато років служитиме їм.

IMG_0412 (Копировать) IMG_0407 (Копировать)

Всі присутні на презентації щиро зичили Любові Федорівні Божих благословінь. Вона дає молоді приклад, як бути успішною, а літнім – як бути сучасною: розмінявши дев’ятий десяток, освоїти комп’ютер і самій набрати свою книгу! Вирощує троянди, вишиває сорочку для товариша свого сина, пише книги і просить у Бога здоров’я й наснаги на добрі справи. Радо ділиться секретами активного, творчого довголіття: робити добро людям, прощати кривди – тоді Бог помагає. Робити все з душею та натхненням, перебувати у доброму настрої, з оптимізмом зустрічати новий день, радіти кожній миті життя. Тож скористаймося безцінним життєвим досвідом і будьмо здоровими. І нехай у цьому допоможе нам «Домашня медична енциклопедія». Адже книга – це завжди мудрий порадник.

 

Коментарі закриті.