Вірю у тебе, країно моя!

17.04.2016 о 13:03 | Категорія: Новини

7Війна оголює людську сутність, являє її ницість і її гідність, високість, жертовність. Про тих, хто жертвує життям, і про тих, хто продав свою душу, втративши людяність, порядність і совість, про те, як ціною неймовірних зусиль і втрат Україна протистоїть загарбникам, – схвильована розповідь у віршах від Олени Мокроусової, яка презентувала свою нову збірку поезій «Журавлі».

Книга присвячена українським воїнам, які захищають нашу державу від російського окупанта, і всім полеглим у боях на Сході країни. Кошти, зібрані від її продажу, будуть використані на потреби наших бійців, а основна частина її тиражу поїде на Схід – у військові частини. Автор вірить, що її щирі вірші-молитви підтримають наших хлопців, які стоять під кулями, закриваючи собою нас. І, звичайно, вона адресована всім співвітчизникам – щоб спонукати думати, співпереживати, єднатися, творити краще життя. Цілий ряд віршів звернений до росіян – наших колишніх співвітчизників, друзів, братів по вірі, які потоптали всі братні і християнські почуття.

 Історія виходу збірки повчальна і є прикладом того, як добра справа об’єднує навіть незнайомих небайдужих людей і дає гарний результат. Працівник міської друкарні Тетяна Заболотна перша сердечно підтримала ідею видавництва книги, знайшла спонсорів, організувала весь складний процес публікації збірки. Художниця Оля Комісарик створила прекрасну обкладинку. Автор щиро вдячна колективу Ковельської друкарні за чудове ошатне видання, спонсорам, без допомоги яких книга не відбулась би (Місюрі О. В., Семенюку Ю. В., Семенюку В.І., Конопацькому Б.М., Волинчуку В. В., Лєпічу С. Я., Возняку А.С., Стадницькому П. А., Івановському В. М.), а також усім, хто придбав збірку, адже завдяки добрій волі і зусиллям багатьох людей, сподівається Олена Мокроусова, її книга зігріє серця, сприятиме порозумінню і наблизить нашу Перемогу. Дай, Боже, нам такої єдності і співпраці в усіх починаннях, і тоді Україна відбудеться.

Вірю у тебе, країно моя:

Ти будеш заможна й єдина.

За тебе молюсь… Дай, Бог, щастя землі

З прекрасним ім’ям – Україна!

Коментарі закриті.