До нас завітала пані Тамара Марценюк

14.07.2024 о 14:21 | Категорія: Новини
Сучасна публічна бібліотека – це не лише простір для читання, але й можливість отримати гарний настрій та приємні враження від соціальних комунікацій: спілкування з друзями, однодумцями, професіоналами.
 
Нашій бібліотеці щастить на талановитих гостей! Минулої п’ятниці до нас завітала пані Тамара Марценюк  із подарунком та пропозиціями щодо подальшої співпраці.
З пані Тамарою знайомі та товаришуємо давно. Саме їй завдячуємо знайомством із пані Іроїдою Винницькою з Канади, яка спрямувала до нашої бібліотеки цінну колекцію власних україномовних книг, що користуються неабияким попитом у наших читачів.
1
 
Пані Тамара активно дотична до життя бібліотеки: відвідує наші творчі заходи, коли перебуває у рідному місті Ковелі, віртуально підтримує наші сторінки у соцмережах, співпрацює у підготовці краєзнавчого довідника «Уродженці Ковеля: зіркові, талановиті, успішні, прославлені…», бо й сама є однією з таких!
4
5
 
Приємно, що відтепер маємо автограф Тамари Марценюк на книзі її авторства “Чому не варто боятися фемінізму”.
 
 2
 
3
 
🌹 Дякуємо, пані Тамаро, за Ваш інтерес до життя бібліотеки, до її нових книг, тематичних полиць. Все це ми оглянули, гуляючи просторими залами книгозбірні.  А далі – буде! Бо столична гостя зацікавила нас новими ідеями щодо співпраці…
 
 ДОВІДКОВО:
Тамара Олегівна Марценюк (нар. 2 липня 1981 у м.Ковель Волинської обл.) — українська вчена, соціолог, гендерна дослідниця, освітня активістка, кандидат соціологічних наук, доцент кафедри соціології Національного університету «Києво-Могилянська академія», гендерна експертка Української гельсінської спілки з прав людини, гостьова дослідниця за програмою ім. Фулбрайта у Колумбійському університеті (США, 2017—2018)[1].
Авторка більше 100 наукових праць, низки публіцистичних статей, розділів підручників і книг, зокрема «Гендер для всіх. Виклик стереотипам» (2017), «Чому не варто боятися фемінізму» (2018), «Захисники галактики: влада і криза в чоловічому світі» (2020). За ці книги Тамарі Марценюк за рішенням Вченої ради НаУКМА від 28 січня 2021 року присуджено Премію імені Петра Могили в галузі суспільних наук.[2] У 2019 році Тамара увійшла до рейтингу «25 найкращих письменників України» журналу «Фокус»[3]. Лавреатка премії Емми Ґолдман 2023 року.
Викладає на кафедрі соціології Національного університету «Києво-Могилянська академія» авторські курси «Вступ до гендерних студій», «Гендер і політика», «Маскулінність і чоловічі студії», «Соціальні проблеми України і світу» та інші.

Коментарі закриті.