«Повстанем, бо душа повстане!»

23.02.2024 о 13:14 | Категорія: Новини

По-особливому, актуально і пристрасно, промовляє до нас сьогодні Леся Українка, одна з найяскравіших постатей, що вели Україну до свободи і незалежності. Її ідея національного визволення – рішучість згинути – або вийти з неволі. Її улюблений герой – людина опору, борець, який протистоїть поневоленню. Вона й сама була незламним борцем, а її зброєю було слово правди.

5

Настав час нового вогневого хрещення нації, час двобою добра зі злом. Щоб довести своє право на життя, Україна несхитно стоїть під російськими кулями, боронячи свою волю.

1

2

3

4

Ліричне інтермеццо «Повстанем, бо душа повстане!» – запрошення у світ ідей і образів Лесі Українки, її поезії, що  відлунює в наших серцях. Її безсмертні твори прозвучали у виконанні талановитих декламаторів – учнів ковельських ліцеїв Уляни Борзовець, Ірини Дейнеки, Дарини Онофрійчук, Олександра Поліщука, Тетяни Супрунюк, Ярини Яриніч – вихованців Руслани Чарнюк, яка багато років плекає в юних серцях відчуття краси і сили рідного слова. Гості заходу – читачі бібліотеки, старшокласники ковельських ліцеїв №4, №7, №8 – відкривали для себе нові грані поетичного генію Лесі Українки, оборонця національних прав нашого народу.

6

7

8

Коментарі закриті.