День закоханих …у книгу

14.02.2024 о 14:42 | Категорія: Новини

 В цей день, окрім прекрасного почуття і католицького святого, вшановують ще й книги!  Свято Міжнародного дня дарування книг відзначають 14 лютого в різних країнах з 2012 року. 

Історія свята

International Book Giving Day Banner (final)Ініціатором його створення стала громадянка США Еммі Бродмур. Вона є автором сайту дитячої книги у себе на батьківщині. Крім того, Еммі – багатодітна мама. Одного разу один з трьох її синів поцікавився, чому в календарі відсутній день, призначений для безкорисливого дарування книжок один одному? Завдяки дитячій цікавості  з’явилася ідея створення свята, яке в даний час всі знають як Міжнародний день дарування книг.

Першими ініціативу багатодітної мами підтримали її знайомі блогери, друзі по соцмережах, співробітники, ділові партнери. Пізніше незвичайну ідею підхопили жителі різних держав, і вона досить швидко поширилася по всьому світу. Міжнародний день дарування книг став святом для всіх, хто вміє і любить читати,  подорожувати у всесвіти, придумані талановитими письменниками.

14-.02_daruvannia-knyh-768x397

Мета цього дня дуже проста — подарувати кому-небудь хорошу книжку і надихнути інших вчинити так само.

 Як можна відсвяткувати Міжнародний день дарування книг?

  • Презентуйте книгу зустрічному перехожому на прогулянці.
  • Виберіть книжки зі своєї домашньої бібліотеки і подаруйте друзям чи колегам.
  • Залиште книгу з милою запискою на лавці в парку або в автобусі.
  • Завітайте з книжковими подаруночками до бібліотеки, дитячого садка, школи, лікарні …

Наша книгозбірня постійно проводить акцію  «Подаруй бібліотеці сучасну книгу».   Приєднуйтесь! Добрі справи робити приємно!

Коментарі закриті.