14 лютого – день закоханих … у книгу!)

11.02.2022 о 12:49 | Категорія: Некатегоризовано

52498733_834701000202252_7196828517516967936_o

В цей день, окрім прекрасного почуття і католицького святого, вшановують ще й книги!  Свято Міжнародного дня дарування книг відзначають 14 лютого в різних країнах з 2012 року. 

Історія свята

Ініціатором його створення стала громадянка США Еммі Бродмур. Вона є автором сайту дитячої книги у себе на батьківщині. Крім того, Еммі – багатодітна мама. Одного разу один з трьох її синів поцікавився, чому в календарі відсутній день, призначений для безкорисливого дарування книжок один одному? Завдяки дитячій цікавості  з’явилася ідея створення свята, яке в даний час всі знають як Міжнародний день дарування книг.

International Book Giving Day Banner (final)

Першими ініціативу багатодітної мами підтримали її знайомі блогери, друзі по соцмережах, співробітники, ділові партнери. Пізніше незвичайну ідею підхопили жителі різних держав, і вона досить швидко поширилася по всьому світу. Міжнародний день дарування книг став святом для всіх, хто вміє і любить читати,  подорожувати у всесвіти, придумані талановитими письменниками.

Мета цього дня дуже проста — подарувати кому-небудь хорошу книжку і надихнути інших вчинити так само. 

зображення_viber_2022-02-09_16-38-11-326Книга – один із найцінніших винаходів людства, вона сіє правду, добро, любов; вона дає нам відповіді на всі запитання і гарну пораду; навчає жити, любити і працювати. Сьогодні без книги ми не можемо уявити своє життя, бо вона — постійний супутник, найкращий порадник у всіх життєвих ситуаціях. Недарма в народі кажуть: «Хто багато читає, той багато знає». Частіше заглядайте до скарбниці духовності — книг, з яких б’є невичерпне джерело мудрості.
Як можна відсвяткувати Міжнародний день дарування книг?

  • Презентуйте книгу зустрічному перехожому на прогулянці.
  • Виберіть книжки зі своєї домашньої бібліотеки і подаруйте друзям чи колегам.
  • Залиште книгу з милою запискою на лавці в парку або в автобусі.
  • Завітайте з книжковими подаруночками до бібліотеки, дитячого садка, школи, лікарні …

 Наша книгозбірня постійно проводить акцію  «Подаруй бібліотеці сучасну книгу».  

Приєднуйтесь! 

Добрі справи робити приємно!

Коментарі закриті.