На які книжки очікувати у 2022 році?

18.01.2022 о 12:11 | Категорія: Новини

Новинки, переклади й перевидання без радянської цензури — ось найцікавіші анонси книжок, які планують видати в новому 2022 році. 

Костенко, Дімаров, Кузнєцова: на які книжки очікувати у 2022 році

“Містечкові історії”, Анатолій Дімаров

“Фоліо” продовжує видавати Анатолія Дімарова — після успішних неценурованих перевидань його роману й повісті цьогоріч можемо чекати на “Містечкові історії”. Це серія невеличких повістей, у яких автор висуває низку морально-етичних проблем життя українців за радянських часів.

Які книжки очікувати у 2022 році“Жива мова, цікаві герої та сюжет занурюють у світ українського села, починаєш розуміти людей довкола. Автор не робить своїх героїв ідеальними — вони такі, якими є звичайні люди зі своїми вподобаннями й недоліками.

Героям повістей притаманні висока громадська активність, готовність прийти на допомогу, вміння обстоювати свої життєві переконання. Такі герої, як Панас Юхимович, Загурко, Кобзик — люди безпринципні й нестійкі. Пішовши на компроміс із власною совістю, вони самоізолювалися, збайдужіли до всього, крім свого добробуту”, — пишуть видавці в описі до книги.

Більше книг, які готують у “Фоліо” можна побачити тут.

“Ми не такі”, Євгенія Кузнєцова

spytayte_miyechku_fotoДебютна книжка Євгенії Кузнєцової “Спитайте Мієчку” підкорила тисячі сердець і є ледь не в кожному “читацькому підсумку” цього року. На щастя, шанувальникам не доведеться довго чекати на нову книжку Євгенії Кузнєцової, адже її новий роман уже в процесі написання.

“Видавництво Старого Лева” розповідає, що в новій книжці від авторки “Спитайте Мієчку” компанія молодих людей купує будинок для відпочинку у колективну власність і все йде за планом, поки до них не приїздить несподіваний гість і не оприявнює давно сховане під килимки: вразливість самовпевнених, непройдені травми минулого і конфлікт поколінь.

“Де ж ти дівся, світе мій прекрасний?”, Саллі Руні

Костенко, Дімаров, Кузнєцова: Які книжки очікувати у 2022 роціНова книга Саллі Руні, авторки “Нормальні люди” і “Розмови з друзями” описує історію двох подруг: Еліс і Ейлін — у віці від 20 років, які “обмінюються електронними листами про мистецтво, дружбу, навколишній світ і складні любовні стосунки, що розгортаються у їхньому власному житті”. Письменниця Еліс зустрічає Фелікса і просить його переїхати з нею до Рима. Ейлін після невдалих стосунків у Дубліні починає фліртувати з другом дитинства Саймоном.

Алекс Боулер, видавець Faber, назвав роман “книгою про дружбу і секс, мистецтво і віру, владу і любов. Він знову занурює вас у внутрішнє життя персонажів з блискучим розумом і хворим серцем, відзначаючи новий творчий стрибок унікальної письменниці. Книга сяє розумом, співчуттям і, так, красою”.

“Видавництво Старого Лева” обіцяє книгу українською вже в 2022 році в перекладі Ганни Яновської та з дизайном обкладинки Івана Шкоропада.

Більше книг, які готують у “Видавництві Старого Лева” можна знайти тут.

4 книги Ліни Костенко

Які книжки очікувати у 2022 роціВидавництво А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА готує на 2022 рік чотири книги Ліни Костенко. Це амбітна ціль, якщо врахувати, що з 1994 року до сьогодні, не враховуючи перевидань, видавництво також опублікувало чотири книги поетеси (“Улюблені вірші”, 1994—2008; “Записки українського самашедшого”, 2010; “Триста поезій”, 2012; “Маруся Чурай”, 2018).

Книжки, які очікуємо цього року — “Нові поезії”, “Нова проза” та вибрані вірші в двох томах. На сайті видавництва йдеться, що “Нова проза” — це художній твір, в якому відображено еволюцію і деградацію Російської імперії через призму українських доль. “Вибране” ж буде скаладатися з опублікованих, нових, заборонених радянською цензурою віршів, історичних романів, а також авторських коментарів.

На фото: Ліна Костенко та Іван Малкович.

“Одного разу в Голівуді”, Квентін Тарантіно

Які книжки очікувати у 2022 роціТакож у березні А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА обіцяє презентувати роман Квентіна Тарантіно “Одного разу в Голівуді”. Сценарист і режисер Тарантіно написав книгу за своїм однойменним фільмом.

Дія роману відбувається у Голлівуді у 1960-ті роки. Тарантіно розповідає більше про минуле головних героїв фільму — актора Ріка Далтона, який вирішує, що йому робити зі своєю кінокар’єрою, та його друга-каскадера Кліффа Бута; книга суттєво відрізняється від фільму за змістом.

“Одного разу в Голівуді” вийшла друком у нью-йоркському видавництві 29 червня 2021 року. І хоча критики зустріли літературну роботу Тарантіно прохолодно — у The New York Times відмічали, що “Тарантіно не прагне вразити складністю речень”, а в Evening Standard писали, що Тарантіно “пише свій власний фанфік”, — це не завадило книзі одразу після публікації стати найбільш продаваною книгою на Amazon і за підсумками першого ж тижня продажів посісти перше місце у списку бестселерів художньої літератури The New York Times.

Більше книг, які готують А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА у 2022 році, можна побачити тут.

“Земля обітована”, Барак Обама

Які книжки очікувати у 2022 роціУ своїх мемуарах експрезидент США Барак Обама розповідає не лише історію свого шляху до президентського крісла. Автор приводить читачів до Овального кабінету та Ситуаційної кімнати Білого дому, до Москви, Каїра та Пекіна. У книзі детально описані його думки і переживання, коли він бореться з глобальною фінансовою кризою, долає, здавалося б, нездоланні перешкоди для забезпечення ухвалення Закону про доступне лікування і дозволяє операцію “Спис Нептуна”, яка призводить до смерті Усами бен Ладена.

“Кухня американської політики, без прикрас. Розуміння “закулісся” багатьох міжнародних подій і процесів, що відбувалися за президентства Обами”, — так описують книгу видавництва BookChef на сайті “Нашого формату”. “Земля обітована” стала світовим бестселером – більше 3 млн примірників книги продано і перекладено більше ніж 20 мовами. Також книга тримається у топовій 20-ці “Амазону”.

“Як писати добре”, Вільям Зінсер

Які книжки очікувати у 2022 році“Книжка для всіх, хто хоче навчитися писати цікаві та переконливі тексти, спілкуючись по роботі, в листуванні з друзями або у соціальних мережах”, — так говорять про новинку в “Нашому форматі”. “Як писати добре. Класичний посібник зі створення нехудожніх текстів” Вільяма Зінсера обіцяють видати в 2022.

Вільям Зінсер — письменник, журналіст. Писав для New York Herald Tribune, викладав у Єлі, Вищій школі журналістики Колумбійського університету, а також читав курс із написання мемуарів у приватному університеті New School у Нью-Йорку. Він обіцяє відповісти на питання, з чого почати свій текст, як боротися із словесним мотлохом та як випрацювати власний стиль.

У світі було продано понад мільйон екземплярів цієї книги.

Більше книг, які готують у “Нашому форматі”, можна переглянути тут.

“Давайте поговоримо про ваш останній секс”, Єн Кернер

Костенко, Дімаров, Кузнєцова: Які книжки очікувати у 2022 роціУ січні 2022-го видавництво “Лабораторія” анонсує сексуальну новинку: книгу секс-терапевтки й фахівчині з сексуальності людини Єн Кернер “Давайте поговоримо про ваш останній секс. Оголіть тіло, щоб розкрити душу”.

У цій книжці — відверто про усі можливі способи отримання задоволення, налаштування психологічного та сексуального зв’язку з партнером, вихід на новий рівень у стосунках та повернення згаслих почуттів за допомогою пестощів. Авторка проаналізує ваш статевий сценарій — початок, середину та кінцівку любовного акту – й допоможе зрозуміти, що у ньому пішло не так та як створити умови, в яких кожен зміг отримати задоволення і розкритися.

Кернер регулярно пише статті для найбільших американських видань, зокрема для The Atlantic і The Economist, веде рубрику про секс для CNN Health.

Більше книг, які готують у “Лабраторії” дивіться тут.

 

Коментарі закриті.