Волинянка єдина написала радіодиктант без помилок

09.12.2021 о 18:45 | Категорія: Новини

Жителька села Комарове Ковельського району Галина Шура стала переможницею Всеукраїнського радіодиктанту. Вона єдина написала диктант без жодної помилки!

image

Галина Шура 36 років працює вчителькою української мови та зарубіжної літератури у сільській школі. Радіодиктант вона писала вдруге у житті. За її словами, перший раз вона писала радіодиктант з дітьми, цього року – сама, бо було дистанційне навчання.
До написання диктанту готувалася. Слухала тексти Андруховича та вивчала його манеру написання текстів, – розповіла переможниця.
За перше місце Галина Шура отримає у подарунок диплом та книги з підручниками від одного з українських видавництв.

Всього у 2021 році на перевірку до “Українського радіо” надійшло понад 14,5 тисячі листів з текстом диктанту. З них 1 824 – у паперовому вигляді та 12 749 – на електронну пошту.

Всього однієї помилки припустилися троє учасників радіодиктанту:

  • Надія Палій зі Львівської області,
  • Максим Слюсаревський з Києва,
  • Юлія Шекет з Полтавської області.

До слова, минулого року 17 українців написало радіодиктант з однією або двома помилками. А без жодної помилки був лише один лист — від Христини Гоянюк. За освітою жінка лікар-бактеріолог, їй 74 роки, мешкає у Львові. Цього року вона зробила 3 помилки.

Всеукраїнський радіодиктант: коротко

  • Всеукраїнський радіодиктант національної єдності пройшов у День писемності, 9 листопада. Автором тексту цього року став письменник Юрій Андрухович, який і читав його.
  • Зазначимо, що радіодиктант задуманий як своєрідний флешмоб чи акція єднання навколо рідної мови, участь у якій міг взяти кожен охочий.

 

Коментарі закриті.