Улюблені зимові свята наближаються: 7 книг для настрою

04.12.2021 о 19:18 | Категорія: Новини

 Готуватися до свят можна по-різному. Хтось іде на закупи подарунків, обирає яскравий пакувальний папір, інший – пече медово-імбирні пряники  та тішиться запахом мандаринок. Але хіба можна уявити підготовку до зимових свят без книжки? Пропонуємо вам добірку книг, із читанням яких очікування прийдешніх свят буде ще радіснішим!

 

20_12_3

«Дари волхвів» О.Генрі

Невелике оповідання написане в 1905 році вже давно стало різдвяною класикою, адже на кількох сторінках розказало про всю суть Різдва.  Текст про любов, яка часом змушує йти на жертви, не чекаючи нічого в замін, навіть якщо ви читали його сто разів,текст вартий того, щоб перечитати знов. Ну, а після вперед – обирати подарунок коханим. До речі, чому б не подарувати саме цю книжку?

 

20_12_4

«Різдвяна історія» Чарлз Діккенс

Ще один мастрід із класики, який до того ж можна прочитати всією родиною. Діти помітять там казку із привидами та магічними змінами рис характеру Скруджа, а дорослі вкотре нагадають собі й малечі – Різдво час щирості та щедрості, магії й возз’єднання родини.

Не знаю, скільки книг із цим твором розкуплено за всі роки його існування, проте бестселером текст став ще в 1843 році.  Тоді шеститисячний наклад, який надійшов у продаж у середині грудня розійшовся лише за кілька тижнів.

20_12_5

«Ніч перед Різдвом» Микола Гоголь

Яке Різдво без українського колориту, колядок і забав? Тобто, яке Різдво без Гоголя із його пригодами в Диканьці. І хоча автор писав текст ледь не як містику, повість також підійде для родинного читання. 

20_12_6

 «Містерія Різдва» Соломія Савка

Ця книга підійде вам, якщо ви візуал і потребуєте красивої картинки. Чудовий фотоальбом, із короткими текстами розкаже про магію свята, особливості підготовки, традиції, без яких українське Різдво нині важко уявити. Цю книгу просто хочеться мати на полиці, гортати, нюхати сторінки, які, здається, пахнуть хвоєю  і узваром, і налаштовуватися на приготування дванадцяти свят вечірніх страв. Сакральна цифра 12 вас тут просто переслідуватиме: 12 страв, 12 віршів, 12 колядок…

Фото: Yakaboo

«Львів, смаколики, Різдво»

Підбірка з оповідань так і пахне пампухами, наїдками та кавою. Бо все ж куди без кави, якщо події відбуваються у Львові. Ніжні й теплі історії припадуть до смаку жінкам. Вони то занурять вас у святкові спогади дитинства, то перенесуть у містичну казку. Словом, зігріють душу. Тут треба бути обережним. Є ризик, що після прочитання ви спакуєте валізу, аби потрапити на святкування в столицю Галичини.

 

Фото: Видавництво Старого Лева

 «Щоденник Бріджит Джонс», Гелен Філдінґ

Хоча в цій книзі новий рік та Різдво місцями є лише тлом сюжету, але її сміливо можна зарахувати до передсвяткового читання. Бо ж хто з нас, як і головна героїня книги Бріджит Джонс, не обіцяв собі з нового року змінитися на краще: піти в спортзал, навести лад в особистому житті, змінити погані звички? Як цей тернистий шлях пройшла іронічна героїня, і що це їй дало – читайте в книжці.

Фото: Видавництво Старого Лева

«Різдво Джоанни», Джоанна Басфорд

Якщо ви фанат розмальовок-антистресів, які стали популярними в Україні кілька років тому, цю новинку не можна оминати. Десятки сторінок із пряничними хатками, ялинки, різдвяні вінки і прикраси. Все те, без чого важко уявити Різдво можна розмалювати на власний смак! Просто запасайтеся кольоровими олівцями й терпінням.

Коментарі закриті.