День Європи онлайн

14.05.2020 о 12:16 | Категорія: Новини

12345Цьогоріч День народження Європейського Союзу – 70-ту річницю з дня підписання Шуманської декларації, святкують в онлайн-форматі через пандемію коронавірусу. Про це повідомляється на сайті ЄС.

«Щороку інституції ЄС в Брюсселі відкривають свої двері для публіки з нагоди святкувань і заходів, тоді як Представництва ЄС по всьому світу організовують заходи протягом усього місяця травня. У зв’язку з кризою коронавірусу на День Європи цього року не буде заходів у форматі днів відкритих дверей», – йдеться у повідомленні.

Однак всі урочистості з нагоди Дня Європи не скасовуються – їх проведуть в онлайнформаті.

«Європейський Союз сильніший разом, і разом ми подолаємо цю кризу. Саме це послання єдності й солідарності ми хочемо донести за допомогою цілого ряду заходів, які ми і наші делегації в усьому світі підготували для вас», – зазначили організатори, запропонувавши всім мешканцям ЄС прямо з дому зануритися в культурні та інформаційні онлайнзаходи, посилання на які надані в розкладі на сайті,«Розслабтеся, насолоджуйтеся і зберігайте безпеку!»

maxresdefault

Ми підготували для вас рекомендаційний список літератури з фото “Літературна Європа” (натисніть активне посилання або зайдіть в меню “Користувачам” – підрозділ “Рекомендаційні списки”).  Тут представлена художня література з фондів нашої бібліотеки, що належить перу письменників європейських країн. Обирайте до смаку!

Незабаром період карантину закінчиться і ви зможете сповна насолодитись процесом читання книг.  До зустрічі в бібліотеці!

Довідково:

Шуманська декларація – заява міністра закордонних справ Франції Роберта Шумана 9 травня 1950 року, в якій  він ініціював процес європейської інтеграції, запропонувавши об’єднати металургійну і вугледобувну галузі ряду європейських країн. Цей день вважається Днем народження Європейського Союзу.

Коментарі закриті.