14 березня – День українського добровольця

13.03.2020 о 10:23 | Категорія: Новини
Яскрава національна риса, благословення і традиція українського народу – бути небайдужим до свого сьогодення та майбуття, до долі своїх дітей, честі і пам’яті своїх славних батьків.
IMG_20200313_114458Події, які підштовхнули офіційні державні структури до створення цієї знаменної дати в календарі почались від чергової агресії “братнього” північного сусіда і окупації українських земель. “Робота”, яку агресор провів у цьому напрямку була майже успішною. З кінця 2013 року і особливо з 20-х чисел лютого 2014 року це вже було неможливо приховати. Почалася окупація Кримського півострова військовими формуваннями  без опізнавальних знаків – “зеленими чоловічками”.
 
Офіційна державна машина демократичної України, яка ще не оговталася від системної кризи кремлівських резидентів, як втім і широке міжнародне співтовариство, відчула справжній шок, адже  держава-агресор (Росія) знаходилася в числі “гарантів” суверенітету і територіальної цілісності України.
Агресор  шантажував світове співтовариство нанесенням ядерних ударів по території Європи та України. У цей, один з найскладніших для країни і світу моментів історії, першими на захист стали  українські добровольці.
У пояснювальній записці до Постанови Верховної Ради України № 4261 «Про встановлення Дня українського добровольця» повідомляється, що саме в цей день – 14 березеня 2014 року на полігоні в Нових Петрівцях вже більше 500 бійців самооборони Майдану (Народного Віче) почали підготовку до участі в боротьбі за суверенітет і територіальну цілісність України.
Військовими патріотами України по всій країні в найкоротші терміни відкривалися буквально імпровізовані, життєво необхідні для збереження держави Україна підготовчі навчальні центри, створювалися величезні черги в військкомати, приводилася в бойову готовність техніка, налагоджувалися шляхи постачання і т.і. Саме добровольці першими виступили проти агресора, зіткнувшись з російськими силами ССО, ГРУ і ФСБ лицем до лиця.IMG_20200313_114356
“З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості”, – Верховна Рада України постановила – “Установити в Україні День українського добровольця, який відзначати щорічно 14 березня”.
_______________________________________
До уваги користувачів – тематична книжкова виставка “Їх подвиг врятував Україну” (читальна зала).
Сердечне вітання нашому активному читачу, добровольцю, кіборгу (захиснику Донецького аеропорту) – ковельчанину Віталію Пясецькому!  Дякуємо за мужність та самопожертву у боротьбі з ворогом!

Щастя Вам наші лицарі-добровольці, Божої ласки та козацького здоров’я!

Слава Україні! Слава українським Добровольцям!

                                                                                          

Коментарі закриті.