Книга – пожива для розуму й насолода для душі

28.09.2019 о 17:22 | Категорія: Новини

«Мені завжди здавалось, що рай – це щось на кшталт бібліотеки», –  зауважив один з найвидатніших письменників XX сторіччя Хорхе Луїс Борхес.

Справді, чи є на землі місце більш благодатне для душі, затишне, загадкове, романтичне й містичне? Безліч разів на день воно трансформується, стає то велелюдним перехрестям, то острівцем, де можна сховатись від суєтних буднів і відновити душевну рівновагу, то берегом вічності, де чути відлуння голосів нашої історії, гартується громадянське суспільство й зростає нова генерація нашого роду.

Сучасна бібліотека – це не просто книгозбірня, а й унікальний простір дбайливого зберігання й примноження знань для прийдешніх поколінь, безмежний інформаційний світ, відкритий для кожного. Щодня до нас приходять люди з найрізноманітнішими потребами – щоб попрацювати з підручником, послухати музику, переглянути газету й часопис, дізнатись новини й довідатись про літературні новинки, отримати офіційну інформацію з урядових джерел, ознайомитись з інтернет-ресурсами, надіслати електронного листа, скористатися скайп-зв’язком чи попрацювати з власним ноутбуком. Та сучасна бібліотека – це не тільки зібрання книжкових колекцій та технологічне оснащення, а й розмаїтий світ соціальних комунікацій, храм духовності, до якого завжди можна прийти в пошуках істини і розради, одна з точок опори, на якій будується простір культурного суспільства, держави. Це незмінне місце зустрічі всіх, кого вабить прекрасне, високе, вічне. Це – чудовий майданчик для спілкування, співпраці, взаємодії. Ми намагаємось бути цікавими і корисними користувачам різних вікових категорій – всім, хто в будь-якому віці прагне до знань, читання та спілкування – учням шкіл та ліцеїв,  студентам коледжів, слухачам Університету ІІІ віку.

Один з найцікавіших напрямків нашої діяльності – організація зустрічей наших краян з українськими та зарубіжними письменниками – справжньою духовною та інтелектуальною елітою суспільства. Бібліотека долучилась до Мережі Пунктів євроінтеграції, створених для покращення інформування про Європейський Союз, активізації участі громадськості в процесі євроінтеграції України. Приєднуємось до волонтерських та краєзнавчих проектів, які провадяться в нашому місті. Розвиваємо контакти з представниками української діаспори, уродженцями Волині, які зробили нашим читачам безцінні подарунки – книги, що складають джерельну базу нашої історій й культури. Дарують нам свої домашні бібліотечки і багато ковельчан, за що ми їм щиро вдячні!

Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек вітаємо всіх, хто любить книгу й читання! Нагадуємо, що бібліотечні скарби, безмежні й загальнодоступні, чекають на тих, хто хоче духовно збагачуватись, розвиватись, зростати.

А ще запрошуємо всіх взяти участь в неймовірно цікавих зустрічах, які відбудуться найближчим часом:

4 жовтня, о 15 год.  нас відвідає з презентацією нового роману популярний серед читацького загалу письменник, мандрівник, інтелектуал Макс Кідрук.

5 жовтня  о 15 год. на свій творчий вечір нас запрошує киянка, наша землячка, поет-пісняр Ніна Бай.

Сподіваємося, вони відкриють для нас нові грані людських талантів та почуттів, додадуть гарного настрою, бадьорості й оптимізму, як і всі нещодавні події нашого бібліотечного життя, що вже стали історією і промовляють до нас з численних світлин. 

На світлинах:

  • Наш гість – поет і книговидавець, політик і громадський діяч Володимир Шовкошитний

1

  • Урок радості, доброти, мудрості і надії від Ніни Горик та Оксани Кротюк

2

  • Свою бібліотечку книг англійською мовою нам подарував старший інструктор Центру національно-патріотичного виховання Волинська Січ Дмитро Ткачук

3

  • На розмову з краєзнавцем, дослідником Сергієм Усом завітав ветеран ІІ світової війни, вояк УПА Іван Шевко

4

  • «Ми пам’ятаємо! Ми сильні! Ми переможемо!» Курсанти військового ліцею на вечорі-реквіємі до 85-х роковин Голодомору

5

  • Будуємо плани на день прийдешній. День абітурієнта

6

  • Серед тисяч професій як знайти свою? Зустріч в міськрайонному центрі зайнятості

7

  • «Веселі та кмітливі обирають майбутнє». Бібліотечно-профорієнтаційний квест

8

  • Не зміліє душі криниця. Фольклорний гурт «Дивина» (ЗОШ №2)

9

Розцвітає «садок вишневий коло хати». Співає «Колорит»

10

Час творчості

11

Підготувала бібліотекар Ковельської ЦРБ Ольга Бичковська

Коментарі закриті.