Вишивка – український космос

16.05.2019 о 10:27 | Категорія: Новини
Щорічно у третій четвер травня українці та друзі України в усьому світі відзначають День вишиванки – одне з найбільш самобутніх свят, присвячених розквіту української культури.
 
Величезний внесок у популяризацію вишиванки вніс український письменник і політик Іван Франко, який вів світське життя і славився своєю любов’ю до національного одягу. Вважається, що Франко дав початок тренду носити вишиванку з європейським костюмом. За спогадами сучасників, у письменника було кілька десятків вишиванок, більшість з яких йому подарували друзі та знайомі.
 
Вишиванки не втрачають актуальності й сьогодні – їх все частіше носять як елемент повсякденного одягу. За традицією, в День вишиванки всі охочі приходять на роботу або навчання у самому пізнаваному елементі українського костюма – у вишиванці. По всьому світу проводяться святкові ходи, акції та флешмоби в підтримку української культури.
 
На сайті бібліотеки розміщено нову  віртуальну виставку Вишивка – український космос” (для перегляду – натисніть посилання).  А в чтальній залі представлено тематичну розкладку матеріалів (на фото).
 

IMG_20190515_181518961

 
 

Коментарі закриті.