Година поезії «Свою Україну любіть»

07.03.2019 о 15:19 | Категорія: Новини

Годиною поезії «Свою Україну любіть» вшанувала громадськість міста й району нашого геніального Кобзаря. Кожне покоління українців знаходить у його віршах щось важливе для себе. Бо завжди актуальними для нас є жага справедливості, прагнення свободи, пошук істини і краси. Його поезії – то послання для щоденного обговорення, нагадування про наші можливості, про злети і падіння, про задавнені національні хвороби, про душу і бездушність, про сенс життя.

IMG_20190307_141814_HDR

     Поезії Тараса Шевченка читали : Лідія Козуля, Володимир Косцьов’ят, Вознюк Інна, о. Михайло (священик парафії Миколи Чарнецького),  учні Ковельських шкіл Іллюх Софія, Саюк Олександра, Поліщук Олександр, Махнюк Ангеліна, Демчук Анна та інші. Безсмертні поетові твори, які стали народними піснями, для нас подарували колективи районного будинку культури – гурт «Колорит» та дует «Перевесло».

IMG_20190307_143942_HDR

IMG_20190307_141320_HDR

Сьогодні Шевченка відкривають для себе молоді українці. Як і попередні покоління, вони мають нові випробування долі, нові виклики. Але у спадок від тисяч борців і поетів вони отримали власну державу, якою можуть пишатися та яку мають зробити могутньою і квітучою. Нелегке завдання. Але ми віримо в них, як вірив Кобзар у могутню силу свого народу, в його прийдешнє:

«Встане Україна,

І розвіє тьму неволі,

Світ правди засвітить,

І помоляться на волі

Невольничі діти!..»

Коментарі закриті.