14 лютого – день закоханих у книгу!)

13.02.2021 о 12:00 | Категорія: Новини

В цей день, окрім прекрасного почуття і католицького святого, вшановують ще й книги!  Свято Міжнародного дня дарування книг відзначають 14 лютого в різних країнах з 2012 року. 

Історія свята

Ініціатором його створення стала громадянка США Еммі Бродмур. Вона є автором сайту дитячої книги у себе на батьківщині. Крім того, Еммі – багатодітна мама. Одного разу один з трьох її синів поцікавився, чому в календарі відсутній день, призначений для безкорисливого дарування книжок один одному? Завдяки дитячій цікавості  з’явилася ідея створення свята, яке в даний час всі знають як Міжнародний день дарування книг.

International Book Giving Day Banner (final)

Першими ініціативу багатодітної мами підтримали її знайомі блогери, друзі по соцмережах, співробітники, ділові партнери. Пізніше незвичайну ідею підхопили жителі різних держав, і вона досить швидко поширилася по всьому світу. Міжнародний день дарування книг став святом для всіх, хто вміє і любить читати,  подорожувати у всесвіти, придумані талановитими письменниками.

236648У цей святковий зимовий день 14 лютого прийнято абсолютно безоплатно вручати книги, перш за все, дітям. По-перше, не кожна дитина має вдома  гарну бібліотеку, по-друге – книги допомагають дітям розвинути в собі такі якості  як співчуття, доброта, вміння надати допомогу. Це дозволить маленькій людині перетворитися з часом в Людину з великої літери!

Втім, для дорослих Міжнародний день дарування книг теж дуже важливий. Багато людей, незважаючи на переважаючі споживчі та матеріалістичні тенденції сучасного соціуму, вважають книгу джерелом духовних цінностей. І це приємно!

big-567

Ви можете знайти однодумців, проявити акт доброї волі, подарувавши кому-небудь, хто цього потребує, можливість прочитати цікавий твір.

Даруймо книги!

Це один з найкращих подарунків коханим, друзям, знайомим, бібліотеці і собі!)

Коментарі закриті.