Моя свобода завжди при мені

27.04.2018 о 16:59 | Категорія: Новини

Поетичний вернісаж Ліни Костенко

Поетична зоря Ліни Костенко зійшла наприкінці 50-х років минулого століття серед плеяди шістдесятників – самобутніх, неймовірно талановитих і сміливих молодих людей, які на повен голос заявили: Україна є, вона жива!

Що завжди відрізняло цю красиву і мужню жінку від інших, чому її зірка й досі височить на небосхилі України? Перш за все – безкомпромісна громадянська позиція. Щоб упокорити її свідому непоступливість, високі компартійні мужі робили все, аби її гостре слово не дійшло до читача. Але вона не зрадила ні себе, ні поезію, творила і одержимо ненастанно, піднеслася до висот духовного подвижництва. ЇЇ поезії, чуттєвій та інтелектуальній, притаманні високі злети думки, пошук ключів до таємниць буття, осмислення парадоксів історії та істин нашого часу, гостре жадання краси та досконалості, бажання пробудити в сучасниках людську гідність. Вона не просто геніальний поет – це складна, щедра на добро і правду, спрагла до щастя і волі українська душа.

IMG_20180427_112131 IMG_20180427_113236

Поетичний вернісаж «Моя свобода завжди при мені» бібліотекарі підготували для слухачів Університету ІІІ віку. Ліричну, патріотичну, філософську поезію Ліни Костенко читали п. Ніна Цюп’яшук, п. Любов Ковтун та сама авторка (її голос відтворила сучасна відеотехніка). Чудового настрою присутнім додали пісні на її слова. Нехай творчість неперевершеного Поета хвилює й надихає нас, додає радості і барв нашим будням!

Коментарі закриті.