«Народжені в Ковелі: зіркові, талановиті, успішні, прославлені»

18.08.2024 о 17:06 | Категорія: Новини

Ковель став колискою для відомих діячів культури, науки, промисловості, представників багатьох націй. Письменники, науковці, педагоги, лікарі, спортсмени, художники, актори, режисери, співаки, фотографи, церковні, політичні та громадські діячі прийшли у цей світ у нашому маленькому провінційному містечку, щоб щедро віддати людству свої таланти, які дістали у спадок від нашої благодатної землі.

1

Століттями імперія змушувала українців забувати нашу історію, людей, які її творили. Скільки славних імен ми втратили, а зараз переконуємося, наскільки важко віднайти у світовому просторі власні цінності, втрачені в епоху лихоліття. Справі збирання цих цінностей має прислужитися наш краєзнавчий довідник «Народжені в Ковелі: зіркові, талановиті, успішні, прославлені». Він став результатом краєзнавчої роботи бібліотеки і вийшов щойно у книжковому видавництві «Волинська мистецька агенція «Терен», яке заснував і очолює понад 20 років письменник і книговидавець Андрій Криштальський.

2

 

На презентацію довідника прийшло багато ковельчан, а присутність непересічних особистостей, які уславили наш Ковель, зробила зустріч неймовірно цікавою. Вони освідчувалися в любові рідному місту, тепло згадували дитинство, розповідали про свої мандрівки світом, захоплено розповідали про справу, якій присвятили життя. До гостей свята промовляли: мистецтвознавець, громадський і політичний діяч Геннадій Сарапін, доцент легендарного Національного університету «Києво-Могилянська академія» Тамара Марценюк, викладачка українського Інституту мистецтв в Нью-Йорку, бандуристка і громадська діячка Алла Куцевич-Стахів,

3 сарапін

4 марценюк

5

заслужений тренер України Валерій Дружинович, художник-вітражист, член Національної спілки художників України Віктор Бурчак, голова Волинського відділення Національної спілки художників України Володимир Марчук, а також книговидавець Андрій Криштальський, якому ми завдячуємо чудовим дизайном нашого довідника і його виходом у світ.

7 дружинович

6 бурчак

8 марчук

9 криштальський

 Талант, творча праця, божий дар любові поєдналися у цих людях, а вони прославили наше місто і Україну далеко за її межами. Вони – наша гордість!

Знаймо наших! Шануймо наших! Пишаймося нашими!  

10

Коментарі закриті.