БІБЛІОТЕКА чи ІНТЕРНЕТ?

16.05.2023 о 09:07 | Категорія: Новини

Сучасний шалений ритм життя спричиняє постійний брак часу, метушню і духовний мінімалізм. Новітні технології, які все спрощують і полегшують, здається, вже проникли в кожен закуток, витісняючи своєю практичністю звичні для нас речі. Інтерактивний модерн вже добрався й до друкованих видань — легше і простіше. Ціла бібліотека у кишені — дуже зручно! І навіщо затрачати кошти, видруковувати книжки, тримати вдома велику бібліотеку чи користуватися послугами публічних книгозбірень, якщо можна просто закинути текст в Інтернет — це ж доступно і дешево.

Але такий підхід, можливо, доцільний лише для масової літератури, яка живе кілька днів і ніколи не зможе стати класикою, на якій виростають покоління. Свого часу, коли розвиток телебачення стрімко зростав, пророкували цілковите зникнення театру. Але, незважаючи ні на що, високе театральне мистецтво й надалі тішить своїх прихильників. Та й світлина, зроблена навіть супермодним цифровим фотоапаратом, не спроможна замінити малярського мистецтва. Тож і друкована література не може зникнути, бо це не лише джерело інформації, але й мистецтво, любов до якого — ознака доброго смаку та висококультурности її поціновувачів.                                               Джерело: novadoba.com.ua © novadoba.com.ua

Пропонуємо вашій увазі  web-експедицію для дослідження теми “Інтернет чи бібліотека: що більш важливе для читача?” 

111

Тисніть на посилання:  https://www.youtube.com/watch?v=oneCd74OZj0 

Це цікаво: 

17 травня 1991 року – ще один День народження Інтернету. До цього дня існувала електронна пошта та перекачування файлів. А 17 травня 1991 року був затверджений стандарт для сторінок WWW (англ. World Wide Web).

В сучасних умовах людство користується Інтернетом щодня і вже навіть не уявляє без нього свого існування. Цікаво, що за початковим задумом цей винахід призначався для військово-оборонної сфери, але зрештою став загальнодоступним і тому для кожної пересічної людини звично завдяки «всесвітній павутині» отримувати новини, спілкуватися, працювати, купувати товари або просто розважатися. Існує кілька подій, які вважають найвизначнішими в історії створення Всесвітньої мережі, тому й днів Інтернету в світі існує кілька. Одна з важливих дат — 17 травня 1991 року, день прийняття єдиного стандарту World Wide Web. Відтоді 17 травня щороку відзначається в світі як День народження Інтернету.

Коментарі закриті.