Гостя зі Львова – письменниця Дара Корній

13.10.2016 о 18:52 | Категорія: Новини

Є на нашій планеті Земля таємничі «місця сили», відвідавши які, людина відчуває потужний приплив енергії, відкриває в собі унікальні здібності, може навіть змінити долю. Дивовижним чином ми пов’язані з землею, космосом, один з одним. Але тисячоліттями розвиваючи інтелект, людська цивілізація втратила щось значно важливіше – відчуття себе як частини Природи і Всесвіту. Ми забули, що дерево, вода, земля – живі, а відтак загубили гармонію, радість, смисл життя, здоров’я духовне й фізичне. Тепер доводиться по крихтах збирати розгублені віковічні знання, безцінний досвід пращурів – використовуючи засоби науки, генетичну пам’ять, художній здогад. Про ці та інші цікаві речі ми говорили з нашою гостею зі Львова – письменницею Дарою Корній, чия творчість та літературне ім’я добре відомі нашим читачам.

dsc_9877-%d0%ba%d0%be%d0%bf%d0%b8%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%82%d1%8c dsc_98971-%d0%ba%d0%be%d0%bf%d0%b8%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%82%d1%8c

Пані Мирослава живе і творить у одному з найпрекрасніших міст у світі в оточенні муз Поезії та Історії, працює з талановитою молоддю у Львівській академії мистецтв, а коло її захоплень – українська міфологія, давні вірування, звичаї наших предків. Все це відбивається в її фантазійних романах, запрошуючи читачів до співтворчості, до творення простору духовності й доброти. В її творах добро отримує перемогу над злом, а нам так необхідно вірити в це в наш такий непростий час. А що обрала для себе жанр містики – це тому, що її так багато в нашому житті. (Для тих, хто вміє бачити).

Наприклад, чи не є загадковим «місцем сили» древнє (про це свідчить назва) село Секунь (19 км від Ковеля), якщо тут приблизно одночасно (для Вічності кілька десятиліть – ніщо) народилися такі талановиті люди: Валентин Данилюк – знаний в Україні художник та скульптор, Дмитро Корнелюк – краєзнавець, релігієзнавець, автор ряду книг та підручника з християнської етики, Валентина Клюнтер – автор двох збірок поезії, яка пише книгу свого роду й історію рідного села, Дара Корній – письменниця, яка ще тільки розкриває свій творчий потенціал. Є й інша, не менш приваблива й містична гіпотеза: за століття до приходу у світ цих одарованих особистостей с. Секунь відвідав наш геніальний поет і маляр, духовний батько нації Тарас Григорович Шевченко, як член імператорської етнографічної експедиції, замалював Секунську церкву, обновив образ Пресвятої Богородиці і, вочевидь, залишив там часточку своєї невмирущої душі, яка незбагненним чином діє і донині.

Коментарі закриті.