Брати Капранови в Ковелі !!

23.03.2016 о 17:19 | Категорія: Новини

Найвідоміші близнюки України – письменники, книговидавці, громадські діячі Віталій та Дмитро Капранови мандрують Україною щоб поспілкуватися з читачами своїх книжок, які виходять у заснованому ними ж видавництві „Зелений пес”.

В українській літературі вони заявили про себе у 2001-му році книжкою прози «Кобзар 2000». Пізніше вийшла книга публіцистики «Закон Братів Капранових», в якій автори довели залежність голосування за Януковича від кількості бібліотек в регіоні і доводили, що чим менше бібліотек, тим більше голосів за Януковича віддають на виборах. Брати Капранови є також авторами художніх книжок «Приворотне зілля», «Розмір має значення», «Зоряний вуйко», «Щоденник моєї секретарки». Книжка «Мальована історія Незалежності України» поєднала глибоке наукове підґрунтя із легкою яскравою формою подачі. Гарним подарунком українським родинам, а особливо дітям, стала книга про наші національні традиції «Веселих свят!» Як публіцистів, Капранових знають читачі «Української правди», «Телекритики», «Майдану», «Газети по-українськи».

IMG_7808 (Копировать)

Активну громадянську позицію Віталій та Дмитро демонструють не тільки на шпальтах ЗМІ – вони є активними учасниками акцій на захист української мови, культури, свободи слова. Широкий резонанс і успіх мали організовані ними громадянські акції «Рукописи горять» та «Україна – зона культурного лиха».

Брати Капранови багато років видають газету та сайт «Друг читача», який сьогодні є найпопулярнішим ресурсом, що пише про українські книжки. Вони ведуть активну просвітницьку діяльність, виступають із лекціями про історію та українську культуру перед студентами, з якими діляться своїм творчим і життєвим кредо: «Душу потрібно тренувати, а книга – найкраща фізкультура для душі!»

Нова книга письменників «Забудь-річка», що піднімає проблему нашої національної пам’яті, – неймовірна історія, написана на правдивому історичному матеріалі. Троє молодих людей завдяки гримасі долі потрапляють на війну під одним іменем – Степан Шагута. Комсомолець воює у дивізії «Галичина», син офіцера УНР – у Червоній армії, а польський жовнір – в УПА. За багато років потому випадково зустрічаються двоє їхніх нащадків і між ними спалахує кохання. Герої ведуть родинне історичне розслідування трьох доль, які переплуталися і стали фактично однією потрійною долею – долею українця на Другій світовій війні.
Назва роману походить від старого язичницького символу – Забудь-річки, що розділяє світ живих та світ мертвих. Саме така Забудь-річка протікає між поколіннями у кожній українській родині.

IMG_7816 (Копировать)

Брати Капранови презентували свій новий роман 22 березня у Києві, а 23– у нашому місті! Вони розповіли ковельським книголюбам (а їх зійшлося чимало – повна читальна зала) про те, як творилась книга, відповіли на наші запитання, поділились своїм гарним настроєм та оптимізмом, спонукали думати і діяти.

Коментарі закриті.