Мистецтво дивувати світ

03.12.2019 о 17:30 | Категорія: Новини

IMG_20191201_145239_HDRУ вихідний день, вільний від уроків і тренувань, курсанти ковельського військового ліцею здійснили інтернет-мандрівку, яку для них підготували бібліотекарі ЦРБ.

Завдяки засобам сучасних мультимедіа вони «відвідали» музеї, що знаходяться в Королівстві Андорра, в угорському місті Сентендре, в Московському політехнічному інституті та в Києво-Печерській лаврі.

IMG_20191201_145201_HDR Саме в цих музеях  експонуються фантастичні роботи  нашого геніального сучасника, народного художника України Миколи Сядристого. Його мистецтво здивувало і вразило глядачів на всіх континентах. Його шедеври можна побачити лише в мікроскоп, що збільшує в десятки та сотні разів. Ні усвідомити розумом, ні уявити ступінь мініатюрності цих робіт неможливо, а як же це зробити? Кожна робота Майстра неповторна, виконана за своєю оригінальною технологією. Окрім володіння малюнком, композицією, пластикою, треба добре володіти своїм тілом, бо навіть удари власного серця можуть завадити особливо тонким рухам руки, що тримає інструмент. Художні і технічні мікромініатюри Миколи Сядристого розширюють уявлення про людські можливості.  

фото сядристийАле виготовлення надтонких ювелірних виробів – лише одна з граней таланту самобутнього митця. Він – абсолютний чемпіон України з підводного плавання, автор поетичної збірки «Мить» і книг «Чи важко підкувати блоху» (1966) та «Таємниці мікротехніки» (1969), у яких описав своє унікальне мистецтво та винаходи, книг «Молох ленінізму. Ідеологія державного терору», «Комуно-мраксизм: пастка диявола для рабів», «Брати-близнюки  (Ленін, Гітлер, Мусоліні)». Микола Сядристий – один з найсумлінніших українських дослідників тоталітарних режимів: фашизму, комунізму, нацизму. Він – автор текстів на стендах і гранітних плитах Меморіалу пам’яті жертв Голодоморів в Україні та виставки про злочини комуністичного режиму проти українського народу, яка демонструвалася в Україні та за кордоном. Микола Сядристий – патріот, громадянин, філософ, інтелектуал, великий трудівник – і сьогодні, у свої 82 роки, активно працює на користь суспільства.

Розповідь про неординарну особистість, яка прославила Україну на весь світ, і якою ми маємо пишатись, зацікавила ліцеїстів і, сподіваємось, спонукатиме їх розширювати своє пізнання за допомогою інтернет-ресурсу.

 

Коментарі закриті.