Запрошуємо!

01.11.2018 о 17:34 | Категорія: Оголошення

                                                                                                                        IMG_20181031_144210Довідково:

 Абд-ру-шин — псевдонім Оскара Ернста Бернгардта (18 квітня 1875  — 6 грудня 1941) — німецького письменника і філософа, автора праць, присвячених релігійно-філософським темам у новому світогляді, об’єднаних ним у твір «У Світлі Істини. Послання Ґрааля» .

Страждання людей в трагічних долях воєнного часу (Перша світова війна)   і багато особистих переживань в період примусової ізоляції в британському таборі для інтернованих осіб спонукали його до роздумів над складними питаннями, пов’язаними з долею, сенсом життя та задачею людини, стосунків людства та Бога. Він осягнув, що ані різні релігійні ідеології ані великі наукові досягнення не можуть знайти вихід із духовного спустошенню та світової кризи. Людство потребувало нового системного знання, яке показало б механізми законів Світобудови, що проявляються в особливих взаємозв’язках, які є рушійними силами доленосних світових подій і обумовлюють життя людини. Його роздуми в пошуку виходу із духовного занепаду дедалі більше пробуджували в ньому бажання допомогти людям і показати їм вірний шлях до перетворення життя, заповнивши прогалини в області духовних знань. Після звільнення, знову повернувшись на батьківщину навесні 1919 року, він усвідомлює своє завдання — вказати тим, хто перебуває в пошуку, сутність законів Світобудови та Зихід з лабіринтів оман. Він їздить Німеччиною і виступає з публічними доповідями.

Всі свої твори суто духовного спрямування, з його послідовним описом системи знання, він завжди підписував ім’ям «Абдрушин» (пізніше «Абд-ру-шин»), він також отримував листи на це ім’я, яке не було лише вигаданим «літературним псевдонімом», а таким, за допомогою якого автор намагався підкреслити, що саме мав за мету. Ім’я «Абдрушин» («Абд-ру-шин») має персько-арабське походження і в перекладі означає «Син Світла». У 1926 році Абд-ру-шин об’єднав і опублікував написані до цього доповіді в книгу «В Світлі Істини. Нове Послання Ґрааля»  у так зване «мале» або «фіолетове» (за кольором обкладинки) видання, що складалося з 43 доповідей.

У 1931 році Абд-ру-шином було видано його головну працю «У Світлі Істини. Послання Ґрааля»Нацистська Німеччина анексувала Австрію, і того ж дня, 12 березня 1938 року, німецьким урядом націонал-соціалістичного режиму Абд-ру-шина було заарештовано. За наказом спецслужб гітлерівської Німеччини йому заборонялась будь-яка подальша його діяльність, себто поширення ідей його «Послання Ґрааля», яку сам Абд-ру-шин вважав метою свого життя.

Не маючи змоги здійснювати будь-яку свою публічну діяльність і перебуваючи під постійним жорстоким тиском представників гестапо, що прагнули лише знайти якийсь законний привід кинути його до концтабору як «небезпечну» для влади впливову особу, зраджений багатьма прихильниками, морально і фізично виснажений, Абд-ру-шин помер 6 грудня 1941року. Його було поховано в Бішофсверда, в місті де він народився. У 1949 його останки перенесли до Селища Ґрааля на Фомперберг до підготованого склепу, що має форму піраміди.

В період з 1938 по 1945 роки «Послання Ґрааля» перебувало під офіційною забороною у нацистській Німеччині. У НДР воно було заборонене до 1990 року.

Абд-ру-шин своїм «Посланням Ґрааля» з першої ж доповіді вказує, що його мета — роз’яснити тим, хто перебуває у пошуку, закони Світобудови, прояснити незрозумілі в царині духовних знань речі, завдяки чому кожна людина має змогу духовно дозріти і сформуватися в досконалу особистість, що позбавлена впливу оман і плутанини тих, хто сприймає церковне вчення лише на віру як фанатик, або навпаки — як зарозумілий матеріаліст. Він закликав читача відкинути упередження хибних догм та об’єктивно перевірити правильність того, що він пропонує. Щодо своєї мети Абд-ру-шин в 1936 році писав так:

«Я просто писав моє Послання Ґрааля, яке мені потрібно було принести людству. Оскільки це Послання охоплює знання про дію всього Творіння настільки всебічно, як це досі ще не могло бути надано, то в ньому люди достеменно дізнаються про шляхи, дотримування яких дозволить їм набути внутрішнього миру, а це призведе до радісної творчості вже на Землі.(…) Моя мета духовного роду! Але я не приношу нової релігії, не хочу засновувати ні будь-якої нової церкви, ані секти, а з усією простотою даю ясну картину самодіючого Творіння, що несе Волю Божу, з чого людина в змозі чітко усвідомити, які шляхи для неї прийнятні».

Коли Абд-ру-шина спитали, з якої традиції походить його вчення і звідкіля він взагалі бере всі свої знання, він виразно відповів, що завжди черпав лише із власного джерела і не є представником якоїсь релігії, «напряму» або «школи»:

«Я не вийшов з жодної групи, не користувався жодною школою, ніде не вивчав і не здобував своїх знань.(…) Те, що я стверджую в моїх доповідях, я кажу з переконаності, черпаючи з себе самого. І якщо в різних релігіях можна знайти щось подібне, то я цього точно звідти не запозичував. Проте мене радує, коли в них стверджується про те ж саме або споріднене. З усіх цих причин я постійно закликаю, щоб перевірялися слова, але не зверталася увага на того, хто говорить! Хто тоді захоче йти за мною, той справді є серйозним шукачем, що вміє міркувати сам. А інші люди, яким потрібно дотримуватися особистості замість предмету, котрі, відповідно, і не можуть залишатися об’єктивними, не мають жодної цінності для серйозного дальшого поступу».

Усього Абд-ру-шин залишив письмово близько 300 доповідей і близько 130 відповідей на запитання.

Джерело: Вікіпедія

 

 

 

Коментарі закриті.