Відділ обслуговування

Робота відділу обслуговування бібліотеки  спрямована на задоволення інформаційних потреб користувачів, виховання культури читання, змістовне проведення дозвілля.

До відділу обслуговування  входять два структурних підрозділи: абонемент і читальна зала. До послуг користувачів більше як 70 тис. примірників документів та 71 назва періодичних видань.

Читальна зала розрахована на 80 робочих місць. Тут користувачі можуть скористатися словниками, енциклопедичними, довідковими виданнями, посібниками, цінними книгами, журналами та газетами.

Для комфорту та зручності читачів створюються тематичні книжкові виставки, виставки нових надходжень, періодичних видань.

IMAG3323

DSC_0614

Сервісні послуги читальної зали бібліотеки:

  • усні консультації, пошук необхідної інформації, в т.ч. тематичний;
  • збір, систематизація і популяризація літератури з найбільш актуальних питань сучасності та минулого;
  • видача книг з фонду чит. зали додому («нічний абонемент»);
  • складання джерел бібліографічної інформації до курсових і дипломних робіт;
  • підготовка довідок: фактографічних, аналітичних, бібліографічних та інших;
  • ксерокопіювання документів;
  • організація презентацій, літературно-мистецьких вечорів, круглих столів, творчих зустрічей з поетами та письменниками, цікавими людьми;

Відділ абонементу  видає літературу для читання терміном на 30 днів, книги підвищеного попиту – на 5 днів. На абонементі діє окрема кафедра обслуговування юнацтва (розрахована на користувачів віком від 14 до 21 р.), робота якої пов’язана із соціальною адаптацією молоді, допомозі юним обрати професію, знайти своє місце в житті.

До послуг користувачів абонементу – твори класиків вітчизняної та світової літератури, науково-популярна та пізнавальна література, книги пригодницької тематики, жіночі романи, детективи, фентезі, бестселери, новинки  українських та зарубіжних авторів.

IMAG4206

IMAG4207

 

 

 

 

 

Коментарі закриті.